ŠKM TLMAČE 14. apríla zorganizoval už druhý ročník šachového turnaja mládeže do 14 rokov zaradeného do seriálu turnajov v rámci GPX Slovenska.
Podujatie sa uskutočnilo v Spoločenskom dome na Lipníku. Účastníkov privítal primátor mesta p. Kupči. Turnaja sa zúčastnili mladí šachisti z levického okresu, ale aj z Bratislavy a Nitry. Rozhodcami turnaja boli Rastislav Nikel a Tomáš Béreš. Prípravu turnaja zabezpečovala Ing. Bérešová.
Celkovým víťazom 7- kolového turnaja sa stal Tobiáš Borsík z ŠKM Tlmače so ziskom 6,5 boda (jedna remíza a šesť výhier) na druhom mieste bol ďalší domáci hráč Róbert Bajnok 5,5 boda a na treťom mieste so ziskom 5 bodov skončil Kopča Peter z Doprastavu Bratislava. Najmladším účastníkom turnaja sa stal 6-ročný Mederly Peter (12. miesto) z Levíc. Z dievčat najlepší výsledok dosiahla Mária Mederlyová – 8. miesto – 4 body pred svojou sestrou Beátou – 9. miesto – 4 body. Mederlyová Beáta je v celkovom hodnotení na západnom Slovensku v kategórii dievčat do 8 rokov zatiaľ na prvom mieste. Okrem ocenených prvých troch v kategóriách chlapcov a dievčat boli všetky deti za snahu, bojovnosť odmenené darčekmi a účastníkom bolo prisľúbené, že ŠKM Tlmače plánuje pokračovať v organizovaní podobných šachových turnajov pre mládež aj v budúcnosti.

Dominik Béreš