2.liga

Tlmačské šachové družstvo, už ako obvykle, nastúpilo do 2. slovenskej šachovej ligy s vysokými ambíciami. V prvom kole proti Tlmačom nastúpil jeden z najväčších každoročných ašpirantov na zisk titulu, a to KŠC Komárno. Súperi nastúpili ale v podobných zostavách, čo dávalo tlmačskému družstvu šance. No to Tlmačania nevyužili a popri 5 remízach na šachovniciach Vladimíra Škreňa, Vladimíra Kaliského, Jozefa Dlhého, Róberta Záhorského a Matúša Mižičku prehrali Lukáš Béreš, Matej Bátora a Tomáš Béreš, a tak Tlmače prehrali doma 2,5:5,5 nad tímom z Komárna.

Tlmače mali hrať ešte aj s Šk Bašta Nové Zámky, no tie sa rozhodli na poslednú chvíľu zo súťaže odstúpiť pre nezmyselné podmienky pre organizovanie súťaží pre pandémiu.

Takisto mali odohrať šachisti Tlmáč dva zápasy aj na Považí, a to s Šk Sparta Považská Bystrica B a s Šk Považským Podhradím, no tieto zápasy sa neodohrali už pre zhoršujúcu sa pandemickú situáciu.

5. liga

Do 5. ligy malo nastúpiť mladé tlmačské šachové družstvo v priebehu novembra, no pre zlú pandemickú situáciu to už nestihlo. Túto sezónu si 5. ligu zahrajú 4 družstvá, a to OŠKA Pohronský Ruskov, Šk Levice D, Šk Levice E a tlmačské béčko. To je už klasicky zložené zo stále sa rozvíjajúcich mládežníkov Róberta Bajnoka, Oleksandry Khovpei, Tomáša Svorada, Tobiáša Borsíka a Hany Havranovej a skúsených šachistov Alfréda Barošku, Svetozára Havrana a Pavla Weisenpachera. V tejto sezóne získali Tlmače posilu až zo Záhoráckeho šachové klubu, a to mladú talentovanú Silviu Fajtákovú. V 5. lige ide Tlmačom hlavne o to, aby dali priestor zahrať si najmä mladým šachistom, aby zbierali skúsenosti a mohli sa viac presadiť na väčších turnajoch či prebojovať sa na súpisku do 2. ligy.

Zľava: Tomáš Béreš, Tomáš Svorad a Róbert Bajnok na turnaji v Prešove pred Kostolom svätého Mikuláša

Úspechy počas letnej sezóny

Počas tohto šachového leta toho stihli Tlmačania naozaj veľa. Snažili sa zúčastňovať sa na takmer každom konanom turnaji. Pochopiteľne, na niektorých z nich dokázali zožať nemalé úspechy:

MSR mládeže v šachu kategória chlapci do 14 rokovJakub Rakovský – 2. miesto,

Prešov OPEN kategória 1000Tomáš Svorad – 3. miesto,

Memoriál Mudr. Kazimíra Kvietka KremnicaVladimír Škreňo – 1. miesto,

Majstrovstvá v Bughouse (atypický šach)Tím Tomáš BérešLukáš Béreš – 6. miesto,

Pohár primátora mesta LeviceTomáš Béreš – 6. miesto,

Turnaj v zrýchlenom šachu BreznoVladimír Škreňo – 5. miesto,

Skalický šachový festival, O pohár firmy SCHAEFFLERJakub Rakovský – 2. miesto,

Majstrovstvá Nitrianskeho kraja v bleskovom šachuTomáš Béreš – 3.miesto, Dominik Béreš – 8.miesto

Dorastenecká liga/MSR dorasteneckých družstiev – NŠK Junior (Miroslav Krupa, Tomáš Béreš, Patrik Kuna, Silvia Fajtáková) – 4. miesto

MSR mládeže v zrýchlenom šachu – CH18 Tomáš Béreš – 5. miesto, CH20 Tomáš Béreš – 6.miesto, CH16 Miroslav Krupa – 3. miesto, CH14 Jakub Rakovský – 4. miesto

MSR družstiev starších žiakov v zrýchlenom šachu – NŠK Junior (Miroslav Krupa, Jakub Rakovský, Patrik Kuna, Ela Romanová) – 3.miesto

Šachový klub Tlmače