Po roku sme sa opäť dočkali. Nenechali sme si ujsť Nitriansky autosalón 2019. Netrpezlivo sme čakali, kedy naše autobusy, plné študentov, vyrazia na automobilovú show. Väčšina študentov, Strednej odbornej školy technickej v Tlmačoch, sme sa zúčastnili v sprievode pedagógov na 26. ročníku medzinárodného Autosalónu v Nitre, ktorý sa konal v areáli výstaviska Agrokomplex Nitra, kde sme obdivovali okrem automobilových noviniek, „rýchlych mašín“, nádherných dievčat aj prekrásne vyleštené a vytuningované autá.

Veruže bolo čo obdivovať a pokochať sa na nádherných automobiloch. Zastúpenie tu mala väčšina automobiliek pôsobiacich na trhu, či už Mercedes Benz, BMW, Jaguar, Range Rover, Volvo, Honda a ďalšie kvalitné automobilové značky. Istotne nikomu z nás neunikli ani predstavené premiéry na slovenskom automobilovom trhu. To teda sme boli prekvapení, ale ešte väčšie napätie nás čakalo v pavilóne, kde sme dlhý čas strávili obdivovaním špeciálnych tuningových kúskov.

Na svoje si prišli aj milovníci automobilových veteránov. Viacerí z nás sme si vyskúšali aspoň na chvíľu sadnúť do historických vozov, ktoré mali neraz dvakrát viac rokov ako my. Svoje expozície ukázali viaceré známe autokluby. Adrenalín stúpal a krv v žilách prúdila naďalej. Súčasťou bohatého sprievodného programu okrem iného bola príležitosť zajazdiť si na vozidlách v teréne na testovacích okruhoch. Kto našiel v sebe odvahu, odniesol si zážitok, na ktorý bude dlho spomínať.

Vychutnali sme si výbornú atmosféru, odfotografovali mnohé „automobilové tátoše“ a v neposlednom rade sme si odniesli nádherné zážitky a dojmy z autosalónu, na ktoré sme spomínali ešte aj počas ďalšieho vyučovacieho dňa. Už teraz sa tešíme na ďalší a ešte lepší ročník tradičného automobilového podujatia.

                                                                                                 Mgr. Marián Sabala