V novom roku 2022 sa deti vrátili do škôlky po zimných prázdninách oddýchnuté a zvedavé, aké nové dobrodružstvá ich budú čakať.

Naša škôlka sa zapojila do programu Dajme spolu gól, v ktorom deti trénovali pod dohľadom trénera Braňa  Vlčeka.

V marci –„ v mesiaci knihy“ sme navštívili knižnicu na Lipníku, kde nám teta knihovníčka porozprávala  veľa zaujímavostí o knižnici a aj o knihách. Jednu zaujímavú knižku nám aj prečítala.

Apríl sa niesol v znamení Veľkonočných tradícií a aj tento rok sme niesli Morenu ku Hronu aby sme sa definitívne rozlúčili so zimou a privítali jar. V apríli sa uskutočnil aj zápis detí do prvého ročníka ZŠ.

Mesiac máj sme privítali „Stavaním mája“ u nás v materskej škole. V sprievode piesní sme ho pekne vyzdobili farebnými stuhami. 

Na Deň matiek sme si pripravili pre mamičky krásny program, s ktorým sme vystupovali  v Kultúrnom dome na Lipníku.

Po dlhšom čase sme sa zúčastnili s programom na prehliadke ľudovej slovesnosti „ Tekovské koliesko“.

V posledný májový týždeň sme mali týždeň detskej radosti, kde mali detičky pripravené rôzne príjemné prekvapenia ako: divadielko Zábavka, karneval, návšteva vojenských kasární v Leviciach, dozvedeli sa veľa zaujímavostí o lese a lesných zvieratkách od lesníkov. Týždeň sme ukončili výletom do Zveroparku.

Do konca školského roka nás čaká ešte veľa zábavy, ale aj lúčenie sa s predškolákmi, ktorí sa budú cez letné prázdniny tešiť už do školy.

Želáme im veľa úspechov.

Lenka Kováčová