Dňa 27. 2. 2017 sme my, druháci a tretiaci Strednej odbornej školy technickej v Tlmačoch vymenili školské lavice za príjemnejšie aktivity spojené so športom a relaxovaním. Zúčastnili sme sa týždňového lyžiarskeho pobytu v krásnom prostredí Drozdova, na úpätí pohoria Pohronský Inovec.
Po príchode nás milo prekvapil pohľad na chatu so svahom v pozadí a útulný a vkusne zariadený interiér.
Hneď po ubytovaní a úvodných pokynoch sme sa vybrali, mnohí s obavami na svah. Naši vedúci nás rozdelili do troch skupín, ja som bol v prvej, takže hneď som zdolával so spolužiakmi kopec až zvrchu.
Na hlavnom a vedľajšom svahu bolo dostatok snehu, v noci primrzlo a každým dňom to bolo lepšie. Rannú lyžovačku sme si užívali najviac, zratrákovaný a primrznutý terén bol výzvou aj pre tých menej zdatných lyžiarov. Musím však všetkých pochváliť, viacerí stáli na lyžiach po prvý krát, a aj napriek úvodným pádom to nevzdali a zo dňa na deň sa zlepšovali. V stredu už všetci jazdili na veľkom vleku, tešili sa, vzájomne sa povzbudzovali a pomáhali si.
Poobede sme sa vybrali na túru do dedinky Veľká Lehota, kde sme si nakúpili maškrty za odmenu po výkonoch na svahu.
Štvrtok bol veľký deň, všetci sme zažili preteky so všetkým čo k tomu patrí – bránky, štart, cieľ a časomer. Prvé miesta na stupienkoch delili len desatiny, ale v konečnom dôsledku sme boli všetci víťazmi a ocenenými.
Pani kuchárky nám varili chutné teplé jedlá, priestory sú tu vybavené biliardom, pingpongovým stolom, stolným futbalom, posilňovňou, takže o zábavu bolo po večeroch postarané.
Veľká vďaka patrí najmä organizátorom a vedúcim, ktorí nám toto všetko umožnili. Veď nie len vedomosťami je človek živý, dôležité sú aj okamihy, zážitky a zábavné spomienky.

Miroslav Matoš, II.D trieda