Covidová doba nám do našich životov priniesla zmeny v každodenných zvykoch. Prirodzene sme sa stránili stretávaniu, čo prinieslo útlm v podobe návštev obchodov. Začali sme viac využívať internetové nákupy, kuriérske služby. Tomu podriadila svoje služby aj spoločnosť, ktorá zásielky spracováva. V čase globálnej pandémie, keď sociálny odstup a vyhýbanie sa davom zostáva hlavnou stratégiou pri predchádzaní šíreniu vírusu je bezpečné vyzdvihnutie zásielky zo Z-BOXu obrovskou výhodou.

Z-box Packeta na Potočnej ulici v dolnej časti mesta

Boxy umožňujú úplné bezkontaktné vyzdvihnutie a dokonca aj online platbu za dobierku pomocou platobnej brány. Nie je potrebný žiadny fyzický kontakt s kuriérom a koncoví zákazníci nemusia chodiť na poštu a čakať niekde v rade na svoju zásielku. Pre občanov fungujú Z-BOXy 24 hodín denne 7 dní v týždni. Na obsluhu stačí mať na smartfóne nainštalovanú aplikáciu Packeta a zapnutý bluetooth. Pri príchode k Z-BOXu sa aplikácia pomocou bluetooth sama aicky spáruje a otvorí schránku s danou zásielkou. Postavenie Z-Boxu zvládli pracovníci Packety sami, za pár hodín a v súvislosti s jeho inštaláciou nebolo potrebné ani zo strany mesta robiť žiadne stavebné úpravy.
Aktuálne sú v meste Tlmače zriadené dve výdajné miesta kedykoľvek po ruke a skutočne blízko k ľuďom: na Potočnej ulici, priamo na parkovisku pri autobusovej stanici a ďalšie je zriadené v časti Lipník, na parkovisku pri Tescu. Tretie výdajné miesto Packety je umiestnené v čase otváracích hodín v predajni drogérie v dome služieb na Lipníku.
Veríme, že sme takýmto spôsobom a v čase zredukovaných pobočiek Slovenskej pošty v Tlmačoch, pomohli našim občanom zvýšiť ich každodenný komfort.

Zuzana Kotrus Rákociová