Rok sa stretol s rokom a zasa je tu vianočný čas. Čas plný lásky, vôní, čas ku ktorému neodmysliteľne patrí radosť detí a tajomno z očakávania. Čas spomaliť, vychutnať si prítomnosť blízkych a nasávať atmosféru niečoho vyššieho, neidentifikovateľného…

Presne v tomto duchu sa nieslo aj jedno z najobľúbenejších podujatí v našom meste „Tlmačské Vianoce“.

Som nesmierne rada, že sa nám darí držať túto nádhernú tradíciu, kedy sa môžeme stretnúť a vychutnať si prichádzajúce sviatky spoločne. Samozrejme realizovať takýto krásny deň by nebolo možné bez pomoci mnohých dobrovoľníkov, počnúc účinkujúcimi, končiac personálom technického zabezpečenia. Tohoročný program si pre nás pripravili: Materská škola Lúčik Tlmače-Lipník, Základná škola Tlmače, Detský folklórny súbor Plamienok Tlmače, Základná umelecká škola Tlmače, Detský folklórny súbor Tekovanček Starý Tekov, Tanečná škola eMotion dance crew Levice a Tri oriešky pre Tlmače (Kapela Easy Peasy, Veronika, Jakub, Feri). Boli všetci úžasní za čo ich samozrejme diváci oceňovali obrovským potleskom. Vianočné trhy nesklamali svojou rozmanitosťou a nádherné umelecké dielka i rôzne maškrty spríjemnia vianočnú pohodu v mnohých domácnostiach nie len v našom meste, nakoľko „Tlmačské Vianoce“ dávno prekročili kategóriu udalostí čisto mestského charakteru. O dobrote a štedrosti u nás svedčí aj finančná čiastka, ktorú sa podarilo počas tohto nádherného dňa vyzbierať. Krásnych 800,-€, ktoré budú rovným dielom prerozdelené medzi zdravotne postihnuté deti v našom meste. Vďaka tomu sa radí táto udalosť medzi top benefičné akcie v našom regióne. Patrí vám všetkým veľké ďakujeme v mene detí, ale aj organizátorov.

Tak sa teda mohlo stať, že do tejto atmosféry plnej lásky a čara Vianoc v závere dňa prišiel aj Mikuláš. Detské očká žiarili a keď rozdal zlaté oriešky, do ktorých vložil lásku, zdravie a šťastie, zalesklo sa aj nejedno dospelé oko. (Oriešky sme mu museli zháňať až v Myjave, lebo na potvoru toho roku všetky pomrzli). Nakoniec všetko dobre dopadlo a Mikuláš spoločne s deťmi rozžiaril vianočný stromček na našom námestí.

Vianoce teda môžu začať. Verím, že sme aspoň troškou atmosféry a pohody prispeli aj my.

Prajeme vám krásne sviatky a nezabudnite si dať oriešok pod stromček.

(S pozdravom pracovníci MsKS) Lucia Kúdelová