Študenti Strednej odbornej školy technickej v Tlmačoch majú dlhoročné úspechy v praktických zručnostiach. Základom dobrej zručnosti je aj športová vyspelosť, ktorú dokazujú v športových súťažiach a aktivitách.

            Každoročne škola organizuje lyžiarsky výcvik, ktorý sa uskutočňuje už tradične v lyžiarskom stredisku Ski centrum Drozdovo. Tento rok sa ho zúčastnilo 50 žiakov. Počasie kurzu prialo a študenti strávili celý týždeň na snehu. Žiaci boli rozdelení do výkonnostných skupín podľa skúseností s lyžovaním. Niektorí sa učili zvládať prvé kroky na lyžiach a ďalší si zas mohli zdokonaľovať svoju lyžiarsku techniku pod odborným dohľadom lyžiarskych inštruktorov. Okrem samotnej lyžiarskej techniky sa žiaci oboznámili s bezpečnosťou, metodikou tréningu, starostlivosťou o výstroj a možnosťami rozvíjania svojho talentu. Vyvrcholením týždenného kurzu boli záverečné lyžiarke preteky, kde si na trati obrovského slalomu zmerali svoj čas na profesionálnej časomiere. Najlepší lyžiari boli odmenení a domov si odniesli víťazné poháre a diplomy.  Z prvých ročníkov si prvé miesta vyjazdili Dominik Bukoven  (I.D) a Branislav Libárik ( I.E).

Lyžiarsky výcvik

            S príchodom jari sa po zimných športoch aktivity školy zamerali na letné športy. Na futbalovom štadióne v Leviciach sa vybrané družstvo študentov zúčastnilo obvodného kola vo futbale, kde obsadili tretie miesto. Dňa 16.4.2019 v orientačnom behu v Bátovciach reprezentovali školu na náročnej trati Jozef Grajciar, Jakub Kmeťo a Pasquale Scerbo. Chlapcom sa aj napriek bojovnému výkonu nepodarilo postúpiť do krajského kola. Hneď na ďalší deň sa konali majstrovstvá okresu v ľahkej atletike. V konkurencii dvanástich škôl za SOŠ technickú v Tlmačoch súťažilo 5 študentov. Veľmi hodnotné umiestnenie dosiahol Filip Raffaj vo vrhu guľou a Branislav Libárik v behu na 400 m. Obidvaja si zhodne vybojovali bronzové medaily za 3.miesto.

Atletické družstvo SOŠt Tlmače

            V nasledujúcich mesiacoch sa študenti pripravujú na ďalšie športové aktivity a súťaže, kde si budú mať možnosť nielen zmerať svoje sily, ale aj spoznať nových priateľov a priniesť si z podujatí veľa zážitkov a skúseností.

                                                                                                                      Jaroslav Plachy