Druhý májový týždeň bol medzi druhákmi a štvrtákmi našej školy túžobne očakávaný. Konečne nadišiel ten čas a mohli sme vycestovať do „školy v prírode“.

Skutočne išlo o prírodu, keďže sme sa ocitli v srdci Tatranského národného parku. Dočasným príbytkom sa nám stal penzión Erika v Tatranskej Lesnej. A tiež to bola aj škola. Aj keď pomer vyučovacej hodiny a prestávky bol, našťastie a na radosť detí, opačný. To znamená, že hier, súťaží a dobrodružstiev bolo naozaj dosť. Mali sme príležitosť pozrieť si TANAP zo všetkých strán. Malebnosť tohto malého kúsku raja prinášala každý deň deťom neopakovateľné zážitky. Pravidelné túry preverili našu kondíciu, ale zároveň nás odmenili  krásou svojich zákutí. Zažili sme veselú večernú zábavu, ako aj kurzy prvej pomoci s našou milou Olinkou Szalmovou. Nechýbali ani potulky za históriou Spišského hradu, relax pri kúpaní a zábave vo vode či návšteva ZOO.

Avšak nebol to len týždeň turistiky a relaxu. Mnohému novému sme sa aj naučili. Spoznali sme faunu a flóru našich veľhôr, dozvedeli sme sa, ako sa chovajú živočíchy na farme vo Východnej i ako cestovať vlakom. Každý z nás získal diplom a ocenenie i za to, ako sme samostatne zvládli týždeň bez rodičov. Mnohokrát to bolo náročné, ale zážitky a spomienky na tento skvelý týždeň s našimi pani učiteľkami sú nezabudnuteľné.

                                                                                            Mgr. Zuzana Kováčiková