• Tento rok sme po najkrajších sviatkoch roka (Vianociach) naštartovali obvodným kolom v prednese povesti pod názvom Šaliansky Maťko 17. januára. Tešíme sa, bohatej účasti šikovných detí. Zodpovedne sa pripravujú s pomocou pedagógov a rodičov a svoje úsilie si porovnávajú práve na tejto súťaži.
• Milovníkom Tálie sme 22. januára sprostredkovali stretnutie s Ver(ej)ným milencom v podaní známych umelcov: Mirky Partlovej, Karin Haydu, Slávy Daubnerovej a Igora Adamca. Vďaka plnej sále sa hralo v príjemnej atmosfére a tak sa u nás známi herci objavujú čoraz radšej.
• Ako už býva zvykom, na záver fašiangu sa aj v našom meste konal 12. Tlmačský ples. Do tanca hrali chlapci z Detvy, atmosféru prišiel svojim talentom a životným nadhľadom spríjemniť operný spevák pán Maroš Bango a nechýbal ani domáci folklórny súbor Vatra. Po tombole sa už len tancovalo a zabávalo.
• Jahôdky vo februári, presnejšie 25. 2. nám pre najmenších priniesla divadelná rozprávočka O Maruške a dvanástich mesiačikoch.
• Že „Zlatá baňa“ môže byť aj medicína, nám prišli 26. februára zahrať známi herci: Andrea Karnasová, Andrea Profantová, Marián Labuda a Marek Majeský, samozrejme s komediálnou nadsázkou a štipkou irónie. Aj toto divadelné predstavenie našlo svojho diváka a záverečný potlesk svedčil o spokojnosti.
• Mladí recitátori si zmerali svoje sily 30. marca na 63. ročníku obvodného kola Hviezdoslavov Kubín v Tlmačoch, v prednese poézie a prózy žiakov do 15 rokov. Len niektorí si odniesli postup a malú výhru, no tí ostatní majú možnosť skúsiť to opäť na budúci rok.
• Nezabudli sme ani na zvieratká v DO Kráčajme spolu v Tlmačoch. Aj vy ste ich podporili výťažkom z predstavenia domáceho divadelného súboru Hľadanie s inscenáciou Emigranti 23. apríla.
• Posledný aprílový deň už tradične na našom území patrí stavaniu májov. Tešíme sa, že aj Tlmače túto milú tradíciu stále zachovávajú a tak sa 30. apríla, teda v predvečer prvého mája stretávame a spoločne sa zabávame pri tanci a speve spolu s folklórnym súborom Vatra a detským folklórnym súborom Plamienok.
• Úctu, lásku a vďaku mamkám sme oslavovali druhú májovú nedeľu. Deň matiek patrí medzi najdojemnejšie sviatky – pre každého človeka je jeho matka najdôležitejším človekom na svete. Aj pre deti z detského folklórneho súboru Plamienok, Materskej školy Lúčik a Základnej školy v Tlmačoch. Pripravili pre svoje mamičky a staré mamy program plný lásky, a aj keď občas vystrájajú a sem tam sú neposedné, tie svoje mamy ľúbia najviac na svete všetci.
• Jedným z najobľúbenejších programov, účinkujúci ktorého sa už vraj u nás cítia ako doma je program vokálnej skupiny FRAGILE. Všetkých srdečne pozdravujú.
• 31. mája sme sa opäť zapojili v rámci našej knižnice do celoslovenského detského čitateľského maratónu. Z nášho mesta sme prispeli počtom 91 čitateľov prevažne zo Základnej školy Tlmače. Čítalo sa pod pozorným okom Betky Bránekovej, ktorá dohliadala na našich čitateľov.