V polovici augusta (19. – 20. 8. 2017) sa uskutočnilo najväčšie bežecké podujatie na Slovensku, štafetový beh na 345 km od Tatier k Dunaju Jasná – Bratislava. Štart bol v Jasnej, Demänovská dolina, cieľ v Bratislave na Tyršovom námestí. Bežalo sa nonstop, dňom i nocou.Kategórie štafiet boli štyri:

A) ALL 9 až 12-členné tímy bez rozdielu veku, výkonnosti a pohlavia,

B) ŽENY 9 až 12-členné tímy bez rozdielu veku a výkonnosti,

C) MIX 9 až 12-členné tímy bez rozdielu veku a výkonnosti (počet žien musí byť rovnaký alebo vyšší ako mužov)

E) ULTRA 6-členné tímy bez rozdielu veku, výkonnosti a pohlavia (ultramaratón).

•Na štart sa postavilo 200 tímov a všetky tímy dobehli do cieľa.

• Spolu sa behu zúčastnilo 2380 bežcov, čo je historicky najväčší štafetový beh na Slovensku Tlmačania boli zaradení v najpočetnejšej kategórii „A“, ktorú tvorilo 158 družstiev.

Od Tatier k Dunaju Tlmačanci Group

Tu sa ukázala súdržnosť, vzájomná podpora, obetavosť a kolektívny duch všetkých členov, keď skončili na krásnom 6 mieste, s dosiahnutým časom 26 hodín, 31 minút a 23 sekúnd a to aj s jedným menším poblúdením na trati. ( Len pre zaujímavosť – zo všetkých štafiet – kategórií skončili na 8. mieste). Je to vynikajúci výsledok, ktorý predstihol všetky očakávania. O to viac sa cení, že ho dosiahli len bežci z Tlmáč, bez nejakej „výkonnej“ cudzej pomoci.

Sme na nich pyšní – aj tak sa dá prezentovať naše pekné mesto. Toto sú oni:

Vodiči áut : Miroslav Kupči, primátor, Zsolt Straňovský

Fotodokumentácia : Daniela Kissová

Bežci : Miroslav Bátovský, Katarína Bátovská, Milan Švec, Sylvia Havranová, František Kľúčiar, Slavomír Hajdučík, Daniela Havranová, Ján Moravčík, Mirka Moravčíková, Andrej Salaj, Jozef Jakab, Mirko Straňovský.

Od Tatier k Dunaju 2017

Eva Seidlová