Po výborne rozbehnutej jeseni sme sa dokázali výsledkovo presadiť ešte viac, pred posledným kolom sme zo 14 zápasov 11 vyhrali a len 3 remizovali, preto sme sa dokázali dostať na prvé miesto tabuľky. Už 4 kolá pred koncom sme boli spolu s Kalnou B istými postupujúcimi a tešíme sa na viac derby zápasov s okolitými obcami, ktoré, veríme, pritiahnu viac divákov na tlmačský štadión. Pred posledným kolom je všetko v našich rukách, vedieme o 1 bod a spravíme všetko pre to, aby sme si víťazstvo v súťaži nenechali zobrať. Veľká vďaka patrí trénerovi Vlčekovi ako aj všetkým chlapcom, ktorí sa pričinili o postup a veríme, že budú výkonnostne napredovať aj naďalej.

V mládežníckych kategóriách sme boli úspešní striedavo. Dorastenci skončili v strede tabuľky, a musia popracovať na výkonoch a tréningovom prístupe. Tak isto žiaci, ktorí sú však značne omladení. Problémom tejto kategórie je hlavne prístup rodičov, tí, až na výnimky, nie systematicky zvládajú kolektívne športy a preto naši žiaci chodia na každý zápas v inej zostave. Neprejavuje sa to iba na výsledkoch, ale aj na vzťahu detí k športu. Príkladom môže ísť prípravka, v základnej skupine skončila na druhom mieste, a na finálovom turnaji obsadila 5. miesto, keď jej len tesne ušiel boj o medailové stupienky.

Do budúcej sezóny je cieľom stabilizovať mládežnícke kategórie a zlepšiť ich dochádzku, aby sme dôstojne reprezentovali Mesto Tlmače. Určite by k tomu dopomohli aj lepšie podmienky na štadióne, kde nás značne limitujú majetkové vzťahy, čo však už je na pleciach primátora a mestského zastupiteľstva.

Chystáme tiež Stretnutie generácií Spartaka Tlmače, ktoré sa uskutoční v sobotu 24.6. od 14,00. Po čase sa opäť budú mať možnosť stretnúť aj staršie ročníky, ktoré sa veľkou mierou zaslúžili o minulé úspechy nášho klubu. Srdečne vás pozývame.

mtm