Slovenský atletický zväz v spolupráci s Detským atletickým klubom Tlmače odštartoval 5. mája 2018 v športovej hale T-18 v Tlmačoch letnú sezónu pretekov Detskej atletiky v Nitrianskom kraji. Prvé postupové kolo Detskej P-T-S a Detskej štafetovej ligy otvoril riaditeľ pretekov Peter Komora.
Deti športovali za krásneho počasia v dvoch kategóriách v rôznych atletických disciplínach. Pretekov sa zúčastnili kluby AC Nové Zámky, AK Zlaté Moravce, DAK Tlmače so štyrmi družstvami a okrem nich DAK Tlmače – ZŠ Čajkov a DAK Tlmače – ZŠ Starý Tekov.
Staršia veková kategória súťažila v týchto disciplínach: 3-skok znožmo, 6-minútový vytrvalostný beh, beh cez prekážky, štafetový beh, hod medicinbalom vzad cez hlavu zo stoja, hod vortexom na vzdialenosť s 5 m rozbehom. Víťazom tejto kategórie sa stalo družstvo DAK Tlmače „A“ (Oliver Argyusi, Viliam Spasič, Šimon Záležák, Emma Benčatová, Dominika Kováčová, Tamara Máčajová). Druhé miesto získalo družstvo DAK Tlmače „B“ (Romano Jančo, Matej Záležák, Lukáš Horňák, Nina Hríbiková, Emma Klučiarová, Janka Barátová) a tretie miesto si odnieslo družstvo AC Nové Zámky (Nela Kučerová, Adelka Tóthová, Nina Blaškovičová, Richard Handl, Norbert Mojzes, Damián Kövagó).
Mladšia veková kategória si zmerala sily v týchto disciplínach: skok do diaľky z miesta štafetovou formou, štafetový beh v kombinácii šprint a beh cez prekážky, hod penovou loptou z kolien spoza hlavy, prekážková dráha „Formula“, hod vortexom na vzdialenosť z miesta a 3-minútový vytrvalostný beh. V tejto kategórii sa bojovalo len o prvé a druhé miesto. Prvé miesto si odniesol AC Nové Zámky (Sofia Jakubcová, Jazmin Holá, Melánia Uzsáková, Oliver Fabó, Ján Mlatec, Jakub Ryška) a druhé DAK Tlmače (Miriam Ďurovská, Simona Havranová, Lucia Klučiarová, Oskar Moravčík, Samuel Kováč, Christopher Kupči).
V staršej kategórii Detskej štafetovej ligy sa na 1. mieste umiestnil AK Zlaté Moravce (Diana Čaladíková, Adrián Fico, Šimon Zeman), 2. a 3. miesto obsadili naši atléti DAK Tlmače „A“ a DAK Tlmače „B“. V mladšej kategórií získal 1. miesto DAK Tlmače a druhé miesto AC Nové Zámky.
Gratulujeme víťazom a ďakujeme všetkým deťom, rodičom, trénerom a rozhodcom za účasť a výbornú atmosféru na pretekoch.

DAK Tlmače