Ubehol krátky čas medzi rozhodnutím ísť a zúčastniť sa športového podujatia v chorvátskom národnom parku Plitvice a jeho samotnou realizáciou.
Skupina bežcov z Atletického klubu mesta Tlmače v piatok 2.6. vyrazila na viac než 600 kilometrovú cestu na Plitvické jazerá, tak aby mali aspoň jeden deň, na prezentáciu na jednotlivé športové disciplíny, ale hlavne na prehliadku tohto chorvátskeho „klenotu“.
Celý deň v sobotu strávili na cestičkách v hustom pralese, medzi jazerami a jazierkami s neuveriteľne priezračnou vodou, fascinujúcimi vodopádmi a bralami, jaskyňami. Nechýbala ani plavba loďou a prehliadka miest filmovania nesmrteľného indiánskeho náčelníka /Vinetou/.
Celodenná turistika preverila kondíciu nielen dospelých, ale obdiv patrí i trom detičkám Moravčíkovým a Dudášikovým, ktoré všetko výborne zvládali a patrí im náš obdiv.
V nedeľu ráno, keďže sme bývali len na skok od štartu a cieľa polmaratónu a maratónu, mohli sme si aj dlhšie pospať.
Aj polmaratónska, aj maratónska trať /štart bol spoločný, ale po 10 km sa rozdelila/ mala svoje úskalia – no viacmenej sa jednalo o neustále stúpania, ktoré poriadne preverilo „bežecké“ nohy . Počasie sa mimoriadne vydarilo a tak si miestami užili aj slniečka, v cieli
Atletický klub v Plitviciachdomáceho – chorvátskeho piva.
Polmaratón úspešne zvládli Katka Bátovská /na 6. mieste celkovo medzi ženami a na 3. mieste v rámci svojej vekovej kategórie/, Daniela Havranová, Iveta Kamenská, Zsolt Straňovský, František Kľučiar, Martin Dudášik, Mirka a Janko Moravčíkoví, dlhšiu – 42195 km trať zvládli Eva Seidlová /1. miesto vo svojej vekovej kategórii/, Sylvia Havranová, Peter Salaj a Miroslav Bátovský.

Eva Seidlová