2. liga

Začiatkom októbra odohrali šachisti Tlmáč prvé dve kolá v súťaži družstiev 2. ligy. Na úvod privítali nováčika 2. ligy – šachistov Nemšovej. Domáci nastúpili v silnej zostave Kaliský, Škreňo, L. Béreš, D. Béreš, Chrenko, Bátora, Záhorský a Valovič, ale predpokladaný výsledok dosiahli len tesným rozdielom.

1. kolo NŠK Tlmače 4,5:3,5 KNŠ Nemšová/Horné Srnie. V druhom kole Tlmače nastúpili taktiež v silnej zostave Kaliský, Škreňo, L. Béreš, D. Béreš, Chrenko, Bátora, Valovič a T. Béreš, no miernym favoritom boli aj tak šachisti Trenčína. Hostia prišli ale v neočakávane slabšej zostave a to domáci využili a pripísali si tak cenné tri body.

2. kolo NŠK Tlmače 6,5:1,5 ŠK PK Trenčín.

5. liga

Aj túto sezónu hrá rezerva Tlmáč 5. ligu. Družstvo je vytvorené zo skúsených šachistov Alfréda Barošku, Svetozára Havrana a Pavla Weisenpachera doplnené mladými šachistami: Tomáš Béreš, Róbert Bajnok, Tobiáš Borsík, Karol Borsík a Roman Holečka. V prvom dvojkole Tlmačania nastúpili v zostave A. Baroška (2 body), R. Bajnok (1 b.), T. Borsík (1 b.) a K. Borsík (1 b.). Hostia nastúpili v silnejšej zostave a domáci boli spokojní aj s deľbou bodov.

1. kolo NŠK Tlmače B 1:3 ŠK Levice D

2. kolo NŠK Tlmače B 3:1 ŠK Levice D

Majstrovstvá levického okresu základných a stredných škôl

Na 5. ZŠ sa konali MO ZŠ a SŠ. V kategórií ZŠ z 32 účastníkov obhájil prvenstvo Tomáš Béreš (6,5 b.) pred druhým Romanom Holečkom a tretím Tobiášom Borsíkom (5,5). Piate miesto si vybojoval Róbert Bajnok (5 b.), Karol Borsík skončil desiaty a Dominik Fiťka jedenásty (obaja so ziskom štyroch bodov). V kategórií SŠ s účasťou len 6 študentov jednoznačne vyhral Martin Solčan (5 b.) a tretie miesto si vybojoval Dominik Žilkay (3,5 b.), obaja reprezentanti aj klubu ŠK Levice. Z pohľadu Gymnázia Andreja Vrábla sú tohtoročné MO veľmi úspešné.

Dominik Béreš

foto žiakov  po skončení majstrovstiev okresu v šachu pre rok 2018 v tričkách MšK Tlmače

Zľava – Roman Holečka ( 2.miesto), Tomáš Béreš (1.), Tobiáš Borsík (3) Karol Borsík, a Bajnok Róbert (5.), všetci sú z 8-ročného GAV Levice a zároveň členmi MšK Tlmače