S blížiacim sa koncom kalendárneho roku, sa skončila aj súťažná sezóna 2018 pre Tlmačský cyklistický oddiel CK Spartak Tlmače. Prinášame preto malé poohliadnutie sa za sezónou z pohľadu tohoto klubu.V uplynulej sezóne v rámci CTM (Centrum talentovanej mládeže) CK Spartak Tlmače nastupovalo celkovo 11 jazdcov v jednotlivých kategóriách . Najlepšie výsledky sa podarilo vybojovať Janke Mácsaiovej v kategórii žiačok, ktorá výbornými výsledkami počas celej sezóny obsadila s počtom 815 bodov celkovo prvé miesto v Slovenskom pohári na ceste. Svoju dobrú formu v sezóne potvrdila aj na Majstrovstvách SR mládeže v časovke jednotlivcov, kde získala titul Majsterky Slovenska v kategórii žiačok.

Janka Mácsaiová

Počas budúcej sezóny by malo za Tlmačský cyklistický klub v mládežníckych kategóriách nastupovať 7 mládežníkov. Časť jazdcov už stihlo absolvovať spoločné sústredenie vo Vysokých Tatrách a postupne sa začne s prípravou na novú sezónu. V mužskej kategórii Elite v sezóne 2018 nastupovalo celkovo 8 jazdcov. Tým sa počas sezóny zúčastňoval okrem domáceho celosezónneho Slovenského pohára aj na sérii medzinárodných pretekov VYSEGARD 4 TOUR v rámci UCI EUROPE TOUR v krajinách Vyšegradskej štvorky. CK Spartak sa predstavil aj na spoločných Majstrovstvách Slovenskej a Českej republiky v časovke jednotlivcov a cestnom preteku, ktoré sa tento rok konali v českých Karlových Varoch a Plzni. V cestnom preteku sa podarilo v hodnotení Majstrovstiev Slovenska kategórie ELITE obsadiť 6. miesto Ľubošovi Malovcovi, pričom prvé tri priečky obsadili jazdci World Tour tímu BORA Hansgrohe. V konečnom celkovom hodnotení klubov Slovenského pohára na ceste sa CK Spartak Tlmače umiestnil na druhom mieste, za Duklou Banská Bystrica.

Gábor Fejés

Medzi najlepšie umiestnenia zo série pretekov Slovenského pohára môžeme spomenúť zisk prvého miesta v časovke Gáborom Fejésom a ziskom „Bodkovaného dresu“ pre najlepšieho vrchára na trojdennom etapovom preteku Trnava Tour. Svoje zastúpenie sme počas uplynulej sezóny mali aj v najcennejšom drese výberu Slovenskej reprezentácie na Majstrovstvách Európy konkrétne Ľubošom Malovcom a na medzinárodných pretekoch Okolo Slovenska Jurajom Lajchom. Za zmienku takisto stojí, že v roku 2018 pôsobil ako Športový riaditeľ reprezentačného výberu U23 súčasný tréner tlmačského tímu Radoslav Csuka. V nasledujúcej sezóne by za CK Spartak Tlmače v mužských súťažiach kategórie ELITE mali nastupovať na pretekoch Slovenského pohára so šiestimi jazdcami, menovite Malovec, Fejés, Nôta, Máčaj, Béreš, Wachs. Takisto by sme sa mali predstaviť na sérii pretekov VYSEGARD 4 a určitým cieľom je aj prebojovanie sa do reprezentačného výberu pre etapový pretek Okolo Slovenska, či Majstrovstiev Európy. Okrem prípravy na novú sezónu, sa organizačný tým ľudí okolo Tlmačského Spartaku momentálne usilovne uchádza o zorganizovanie preteku zaradeného do série pretekov Slovenského pohára na ceste pre mládež a mužov. Prebiehajú administratívne úkony spojené s vybavovaním žiadostí a povolení pre organizáciu preteku. Malo by ísť o dvojdňový pretek, kritérium a cestný pretek ktorý sa uskutoční na pôde mesta Tlmače a jeho blízkom okolí. V neposlednom rade, by sme chceli aj takto vyjadriť svoju vďaku za pomoc mestu Tlmače, Nitrianskemu samosprávnemu kraju, ako aj sponzorským spoločnostiam NYNA, SLOGER, BIKE CENTRUM Levice, ako aj členom tímu za podporu a pomoc počas uplynulej sezóny. Tak ako aj v uplynulej súťažnej sezóne, sa aj v tej budúcej budeme snažiť o najlepšie výsledky ako aj dobrú reprezentáciu mesta Tlmače a klubu samotného.

CK Spartak Tlmače, MJ