O kolektívnom úspechu bežcov AK Tlmače hovorí predošlý článoček.

Čo však rok 2019 znamenal pre jednotlivcov?

Svoje veľké výsledky, naplnenie dlhoročných túžob i snov, možno i sklamania, zdravotné problémy – to všetko sme zaznamenali v roku 2019.

Každý vie, aké ťažké je vracať sa znova do kolotoča bežeckých podujatí po dlhšej prestávke. A bol to práve Milan Švec, ktorý pre zdravotné problémy , i pracovné starosti a hlavne starosti a radosti s maličkou dcérkou Adelkou mal dlhšie prestávku v tréningoch. Znova sa však vrátil (ako bývalý najúspešnejší bežec AK Tlmače) medzi bežcov a hneď výbornými výkonmi a pódiovými umiestneniami.

Vynikajúce úspechy zaznamenala Katka Bátovská, ktorá po Milanovi prevzala pomyselné žezlo najlepšej a aj najúspešnejšej bežkyne AK. Niet hádam pretekov, kde by nestála na stupni víťazov. Okrem toho sa tohto roku stala aj tvárou MMM Košice, čo ešte viac si môžeme želať na spropagovanie nášho mesta.

Jej otec a predseda klubu Miroslav Bátovský zasa tak ako aj v predošlý rok,  úspešne pôsobil ako vodič na 3:45 na slovenskom najprestížnejšom maratóne v Košiciach, dostal už pozvánku aj na budúci rok a dokonca aj na ďalší maratón v Bratislave.

Lucka Bôriková ako nová členka  sa t.r. prezentovala v Košiciach na polmaratóne. Uvidíme, čo prinesie pre ňu rok 2020.

Naše členky Mirka Moravčíková a Peťka Havranová sa na plný úväzok venujú našim deťom, i keď je to mnohokrát i na úkor ich vlastných tréningov.

Feri Klúčiar podáva z pretekov na preteky  lepšie výkony, bojuje a veru jeho tri dcérky majú v ňom veľký vzor a vidno to i na ich vlastných bežeckých výsledkoch / napr – v októbri boli všetky tri vyhodnotené v rámci BB tour v Banskej Bystrici/ Ešte o nich budeme veľa počuť, napokon i o ďalších deťoch z DAKU.

Feri Klúčiar so svojimi dievčatami

A môže sa pochváliť iné mesto, kde jeho primátor sám prešiel na biku  trasu OTKD a tak sprevádzal našich bežcov. Náš primátor a člen AK Tlmače Miroslav Kupči áno. Samozrejme, na tejto trati podali neskutočný výkon všetci ostatní členovia AK.

Eve Seidlovej sa splnil sen, v tomto roku odbehla posledný zo 6 TOP maratónov na svete /New York, Boston. Chicago, Berlín, Tokyo, Londýn/ a získala unikátnu medailu ktorú vlastní na Slovensku len 12 bežcov. Zároveň sa t.r. kvalifikovala ako 4 – tá z 10 na svete  / vo svojej vekovej kategórii/ na Majstrovstvá veteránov v maratóne, ktoré sa uskutočnia v Londýne v apríli 2020.

-is-