Detský atletický klub (ďalej DAK) Tlmače vznikol pred dvomi rokmi pod zámienkou priviesť najmladšiu generáciu k pravidelnému športovaniu. Počas celej svojej doterajšej činnosti dosiahli zverenci mladého klubu už mnoho úspechov. Tak ako vlani, aj tento rok sme sa zapojili do rôznych súťaží, či už išlo o korenšpodenčnú, krajskú  alebo inú suťaž.

Práve v týchto mesiacoch prebiehajú v západoslovenskom kraji rôzne súťaže a DAK Tlmače zatiaľ nechýbal ani na jednej z nich.

Jarnú časť sme zahájili 14.4. v Nitre na kvalifikačnom kole P-T-S, kde sme obsadili krásne 3.miesto a v štafetách sme skončili na piatom mieste.

Samozrejme sme nemohli vynechať ani Tlmačský polmaratón 4.5., kde sa deti zúčastnili v hojnom počte a okrem najstaršej kategórie, sme mali na stupňoch víťazov vždy zastúpenie.

11.5. 2019 sa v Trnave konalo 1. kolo ligy ZsAZ mladších žiakov, dorastencov a juniorov. DAK Tlmače tu mal zastúpenie v kategórii mladších žiačok (Emmka Klučiarová, Ninka Hríbiková, Dominika Kováčová, Emmka Benčatová), ktoré súťažili v disciplínach: beh na 60 m, 150 m, 600 m, štafeta 4x60m, hod kriketovou loptičkou, skok do diaľky. Dievčatá bojovali statočne a umiestnili sa na stredných priečkach z počtu 50 – 70 detí, podľa disciplíny.

            18.5.2019 zverenci DAK Tlmače opäť súťažili v 2. kole ligy ZsAZ mladších žiakov, tentokrát v Trenčíne. Svoje sily si s veľkým počtom pretekárov zmerali v nasledovných disciplínach: štafeta 4x60m, šprint na 60m, šprint na 150 m, beh na 600 m, skok do diaľky, hod kilovou loptou, chôdza na 500 m. Tento deň sa najlepšie darilo N. Hríbikovej, ktorá skončila na 3. mieste v hode kilovou loptou. Š. Záležák sa umiestnil na 8. mieste v skoku do diaľky. E. Klučiarová obsadila 8. miesto v behu na 600 m z počtu 119 pretekárov.

            23.5.2019 sa konali  preteky v Zlatých Moravciach.  Deti z DAK – Tlmače ,,A“ si vybojovali 1. miesto a v štafete krásne 3. miesto, čím získali postup do celoslovenského kola P-T-S, ktoré sa bude konať 15.6.2019 v Šamoríne.  

26.5.2019 sa uskutočnilo ďaľšie kolo ZsAZ mladších a najmladších žiakov, kde DAK Tlmače reprezentovalo 16 detí v rôznych disciplínach, kde sa opäť nenechali zahanbiť. Samozrejme naším cieľom je na týchto súťažiach nabrať skúsenosti a získať motiváciu do ďalších tréningov.

1.6.2019 oslávili deti z DAK Tlmače svoj sviatok  ,,MDD“ ako praví Sparťania. Vo veľkom počte sa zúčastnili skvelého podujatia „Sparťanské deti“, ktoré sa konalo  v Topoľčiankach. Každé dieťa muselo zvládnuť menej i viac náročné prekážky. Deti bojovali statočne. Za svoj výkon boli odmenené medailami a tričkami. Sme radi, že preukázali takú húževnatosť, vytrvalosť a v nemalej miere i odvahu.

                                                                                                                    Tréneri DAK Tlmače