Máme za sebou 17. november, bohatý na udalosti študentské, politické i spoločenské.Trochu v ich tieni sa uskutočnilo i viacero bežeckých podujatí, na ktorých sa nestratili ani bežci z Atletického klubu Tlmače (ďalej AK Tlmače). V neďalekých Topoľčiankach to bol 3. ročník behu „Chateau Run Topoľčianky“. Bežalo sa v Zámockom parku na tratiach dlhých 8 a 10 km. Bolo pri-hlásených neuveriteľných 515 bežcov, z toho 295 mužov a 220 žien. Preteky boli „vypredané“ už dávno pre dňom štartu. Bežalo sa bez rozdielu veku. Medzi ženami na 10 km zvíťazila po veľkom súboji Katka Bátovská, ktorá svoje víťazstvo okomentovala takto, citujem :

„Keď veľmi chceš prvé miesto na Chateau run Topoľčianky bolo vydreté, no o to cennejšie. 27 sekúnd medzi prvými troma bežkyňami hovorí za všetko. V hlave som už bola zmierená s druhým miestom, keď sme si počas celých pretekov s druhou bežkyňou striedavo menili vedúcu pozíciu. Kilometer pred cieľom ma trhla a išla vpred, keď tu zrazu počujem od kolegu bežca: poď, máš na to, dobehneš ju, len sa jej chyť. Neverila som jeho slovám, ale pobehla som s ním pár metrov, predbehli sme ju a zrazu som našla nečakanú silu a posledný kilometer som suverénne dobehla až do cieľa. Veľké ĎAKUJEM patrí môjmu bežeckému anjelovi ale aj súperke za jej obdivuhodný výkon, ktorý mi pomohol k výslednému času. Tento šport nie je o víťazstvách. Je o komunite.“

Topoľčianky – 17. 11. 2018 – Katka Bátovská, 1. miesto

Naši muži skončili nasledovne: 10. miesto – Ivan Došek, 28. miesto –Miroslav Bátovský, 69. miesto – Hajdučík Slavomír ml., 134. miesto – Hajdučík Slavomír st. Na 8 km trati, bývalý bežec AK Tlmače, vracajúci sa po dlhej prestávke opäť na bežecké trate skončil na 41. mieste Andrej Kupka. Hneď v susednom Rybníku sa uskutočnil 9. ročník Rybnickej desiatky. 17. november bol aj o behaní. V kategórii mužov do 40 rokov na 14. mieste skončil Martin Dudášik, na 16. mieste František Kľúčiar. V kategórii mužov nad 40 rokov na 10. mieste Erik Mäsiar, nad 50 rokov na 8. mieste Ľubomír Čačaný a najúspešnejší bol v kategórii nad 60 rokov Viliam Nagy, ktorý stál na stupni víťazov – druhé miesto. Medzi ženami v kategórii do 40 rokov bola Petronela Havranová na 6. mieste. Na 33. ročníku Kováčovskej desiatky za farby AK Tlmače bojovala Iveta Kamenská.

-is-