Členovia AK Tlmače vstúpili do novej bežeckej sezóny 2020 veľmi optimisticky.

Hneď prvý víkend – Trojkráľový – sa niesol v duchu viacerých podujatí. Milovníci kratších tratí ho oslávili v neďalekých Kozárovciach, kde sa konal 1. ročník behu medzi mostmi . Absolútnou víťazkou sa stala Katarína Bátovská, na stupni víťazov sa umiestnil i náš Ivo Došek a Iveta Kamenská. Trať si užili i Ľubomír Čačaný a Petronela Havranová.

O pár kilometrov ďalej sa na jubilejnom 10. ročníku Kolárovského maratónu a polmaratónu umiestnili na stupni víťazov na 1. mieste v maratóne Eva Seidlová (kategória žien nad 50 rokov), Viliam Nagy v polmaratóne (prvý v kategórii mužov nad 60 rokov)  a v prvej desiatke sa umiestnil v polmaratóne aj Miroslav Bátovský.

Miroslav Bátovský

Eva Seidlová stihla ešte maratóny v Českých Budejoviciach a v Ostrave, netušiac, že s maratónmi je na dlhšiu dobu koniec. Posledné bežecké preteky v tejto pohnutej dobe boli 8. marca v Majcichove.

Boli to Majstrovstvá Slovenska na 10 km. Prihlásených bolo 622 mužov a 230 žien.

Na týchto majstrovstvách sa nestratili ani bežci AK Tlmače. Katka Bátovská sa umiestnila na krásnom siedmom mieste , jej čas bol 0:39:13, Ivo Došek skončil v poradí mužov ako päťdesiaty druhý,  jeho čas bol 0:35:21. Miroslav Bátovský v kategórii mužov nad 50 rokov získal dvadsiate druhé miesto, jeho čas bol 0:43:19.

Ivo Došek a Katarína Bátovská na Majcichovskej desiatke

Len pre zaujímavosť – kategóriu mužov nad 70 rokov venovali aj u nás v Tlmačoch známemu bežcovi Tiborkovi Vaňovi – bol to jeho memoriál.

V súvislosti s Katkou Bátovskou treba spomenúť jej úspešnú účasť na Halových majstrovstvách Slovenska, ktoré sa uskutočnili v Bratislave 1. Marca t.r.  Na 155 m trati mala čas 5:09 a na 3000 m trati 10:59.

No a potom bol koniec všetkým plánom.

Prišli všetkým dobre známe OPATRENIA, skončili sa, zrušili, resp. preložili všetky naplánované podujatia s tým, že ich reálnosť sa nedá dopredu  seriózne predpovedať.

Takže v skratke = všetci členovia AK trénujú a pripravujú sa podľa svojich individuálnych plánov. Uvidíme, čo prinesie 2. polrok.

To, že sa 37. ročník Tlmačského polmaratónu uskutočnil – i keď „len“ virtuálne, za to patrí veľké ďakujem Rolandovi (viď predch. článok).

Našim bežcom to však nedalo a presne v deň pôvodného konania, v prvú májovú sobotu si ho spoločne prebehli, samozrejme pri dodržaní všetkých bezpečnostných opatrení.

-is-