Blíži sa koniec roka 2020 a nastal čas bilancovať. Tento rok bol pre všetkých veľmi náročný a plný prekážok. Aj my sme sa pasovali s najrôznejšími problémami, ale napokon môžeme povedať že celkom úspešne. Počas roka sme mali naplánovaných 27 pretekov, z ktorých sa uskutočnilo 23. Na každých z nich sa nám podarilo zúčastniť a úspešne reprezentovať náš klub i naše mesto po celom Slovensku. Okrem povinných štartov naši atléti absolvovali aj viacero oblastných pretekov, kde taktiež viackrát získali umiestnenie v prvej trojke.

Najväčší úspech zaznamenal Matej Záležák, keď na Majstrovstvách Slovenska vo viacboji získal krásne štvrté miesto, pričom pódiové umiestnenie stratil  nepodareným hodom kriketovou loptičkou. Tento rok má Matej na svojom konte najlepšie slovenské výkony v behu na 60 m, 150 m a aj v skoku do diaľky v svojej kategórii.

Matej Záležák

Vďaka týmto výsledkom bol Maťo Slovenským atletickým zväzom zaradený do projektu na podporu mládeže EYOF 2022.

Samozrejme musíme pochváliť aj ďalších atlétov, ktorí vo svojich kategóriach pravidelne získavali výborné umiestnenia. Emmka Klučiarová nenašla premožiteľku v behu na 600 m. Trikrát v tejto disciplíne vyhrala v rámci západoslovenskej ligy a nakoniec vyhrala aj Majstrovstvá západoslovenského kraja. Úspechy zbierala aj v behu na 60 m a v skoku do diaľky. Jakub Sádovský vo vrhu guľou získal na Majstrovstvách západoslovenského kraja tretie miesto vo svojom osobnom rekorde a v hode kriketkou skončil na nepopulárnom štvrtom mieste. V starších žiakoch nás reprezentoval Tomáš Barát, ktorý sa snažil presadiť v behoch na dlhšie trate a to na 800 m a 3000 m. V druhej uvedenej disciplíne získal na Majstrovstvách západoslovenského kraja tretie miesto, Majstrovstiev Slovenskej republiky sa žiaľ napokon zo zdravotných dôvodov nezúčastnil.

Majstrovstvá západoslovenského raja – víťazi
Tomáš Barát

Medzi ďalšie naše nádeje nášho klubu patria E. Benčatová, D. Kováčová, N. Hríbiková, L. Kajanová, M. Ďurovská, mladšie sestry Klučiarové, R. Sádovská, S. Havranová, R. Jančová, N. Chujacová, L. Baloghová, F. Devoša, Š. Záležák, S. Kováč a mnohí ďalší. Dúfame, že situácia sa čoskoro zlepší a opäť sa s chuťou vrhneme nielen do súťažného zápolenia, ale najmä do pravidelných tréningov – a to ako naše deti, tak aj tréneri.

Nádeje Detského atletického klubu Tlmače

Verím, že v novom roku všetkých potešia nové pomôcky, ktoré sa nám podarilo pre náš klub zabezpečiť dokonca aj v tomto zložitom období. Veľká vďaka patrí Nadácii Tesco za finančný príspevok, poslancom mesta Tlmače za odsúhlasenie dostačujúcej dotácie na zakúpenie doskočiska na skok do výšky. Taktiež ďakujeme ľuďom, ktorí sa zapojili do virtuálneho Tlmačského polmaratónu a tým pomohli zabezpečiť pre naše deti úhradu nákladov na dopravu na atletické sústredenie. Naše poďakovanie patrí tiež všetkým, ktorí nám prispeli 2% zo svojich daní a napokon aj  FKM Spartak Tlmače za zapožičanie špecifických pomôcok, ktoré momentálne nevyužívajú.

Ďakujeme.

Helena Barátová