Predolympijskou kvalifikáciou vo Francúzsku skupiny E sa Kúdeľová v decembri prehupla do druhej polovice svojej sedemnástej sezóny. V závere roka 2016 dostala príležitosť reprezentovať Slovensko na Winter Classic v Budapešti, kde na ľadovej ploche vytvorenej v centrálnom parku pod holým nebom, odohrali duel slovenské hráčky s maďarskou reprezentáciou.
Majsterkami ženskej extraligy pre ročník 2016/2017 sa stali Popradčanky, ktoré porazili Prešovčanky. V napínavej sérii Kúdeľová nechýbala.
Tlmačanka sa zapísala do histórie elitných majstrovstiev sveta v americkom meste Plymouth, keď rozhodovala stretnutie fínskych hokejistiek s Kaňaďankami (4:3). Jediným tímom, ktorému sa podarilo zvíťaziť nad Kanadou, boli doposiaľ Američanky. Fínky tak prepísali históriu. Zážitok, kedy navštívila hokejovú halu tímu NHL Detroit Red Wings, za ktorý hráva Slovák Tomáš Tatar, bol pre Michaelu nezabudnuteľný.
Záver sezóny príjemne strávila v Žiline na 2. ročníku turnaja mladých začínajúcich hokejistiek a nádejí Slovenska. Tento raz si vyskúšala úlohu hlavnej rozhodkyne.

-mi-

Michaela Kúdeľová v Žiline na turnaji mladých začínajúcich dievčat v pozícii hlavnej rozhodkyne