Stretnutie generácií Spartaka Tlmače 2017

V sobotu 24. júna sa v Tlmačoch uskutočnilo Stretnutie generácií Spartaka Tlmače. Po prvýkrát sa podarilo stretnúť prakticky všetkým bývalým, terajším a aj začínajúcim hráčom. Začiatok príjemného popoludnia patril najmenším, prípravka U9 si zahrala s rovesníkmi z Levíc, U11 privítala kamarátov z Čajkova. V úmornej horúčave predviedli výborný futbal, a potešili oko starších kolegov.

Starí páni potom predviedli, že zo svojho umenia nič nezabudli. Staršia generácia ročníkov hrajúcich v 70 a 80 rokoch síce podľahla mladším, hrajúcim v 90 rokoch, na dobrej nálade to však nikomu neubralo.

Potom sme už začali s oficialitami. Minútou ticha sme si pripomenuli tých, ktorí už nie sú medzi nami. Novovytvorená sieň slávy tlmačského Spartaka už má svojich prvých ocenených za prínos, reprezentáciu Spartaka, či už ako hráč, tréner, alebo dlhoročný funkcionár. Mená Karol Procházka, Jozef Bránek, Kamil Havran, Ján Kubica, Gustáv Jakubička, Miroslav Čiernik či Vojtech Mehely netreba zvlášť predstavovať. Každý v inom období, no všetci sa zaslúžili o úspechy Spartaka Tlmače, za čo sme im mohli takouto formou poďakovať, a radi budeme v tejto tradícii pokračovať aj po ďalšie roky. Slávnostný akt nám pomohli dotvoriť hovoreným slovom a piesňami speváčky z PO-KU-Su v doprovode Stanka Titurusa.

Z rúk Jána Letka, vedúceho IT oddelenia SFZ, si prevzal čestné ocenenie k životnému jubileu čerstvý osemdesiatnik Štefan Bohunický.

Zlatým klincom bol zápas postupujúcich mužstiev, kde sa stretli hráči postupujúci v roku 1999 do 3. ligy a v roku 2008 do 5. ligy doplnený hráčmi A mužstva. Výborná divácka kulisa si pozrela futbalové akcie, góly a futbalové finesy, množstvo futbalových kombinácií a výborných brankárskych zákrokov. Všetci potvrdili, že aj keď už je väčšina na futbalovom dôchodku, futbal majú v génoch. Za starších skórovali stále aktívne hrajúci Jenes a Havran, mladší sa však nenechali zahanbiť a po dvoch góloch Titurusa, a jednom Kupca, Jašeka, Plašeka, Tökölyho a vlastnom Mužíka zvíťazili 2:7.

Večerné posedenie pri výbornom guláši od Jožka Červenáka a dobrom vínku patrilo spomienkam, veď niektorí sa nevideli aj niekoľko desaťročí. Veselí chlapi z Veľkých Kozmáloviec zahrali na harmonike a veru starí páni ukázali, že spievať vedia. V príjemnej atmosfére sme posedeli až do neskorých hodín.

Poďakovanie za výbornú organizáciu patrí všetkým čo pomohli, Peťovi Éhnovi za myšlienku zorganizovať, a hlavne generáciám za to, že prišli.

mtm