Po minuloročnom postupe sme sa po troch rokoch vrátili do najvyššej okresnej súťaže. Začiatok bol výborný, v štyroch zápasoch sme len raz prehrali a tešili sme sa na dobrú jesennú časť sezóny 2017/18. Opak bol však pravdou, po hodoch prišlo bolenie brucha, zranenia kľúčových hráčov a naplno sa prejavila naša stará choroba, nepremieňanie gólových príležitostí. Preto sme sa umiestnili až na 13. mieste v tabuľke a zo zostávajúcich zápasov získali len 3 body. Jar bude ťažká, ale všetci veríme, že chlapci sa prebudia a výkonmi opäť dokážu, že futbal hrať vedia.

Mládež nám robí väčšiu radosť, dorastenci majú síce problémy s dochádzkou, ale dokázali sme postúpiť na halový turnaj ObFZ Levice, kde budeme dôstojne re-prezentovať Mesto Tlmače.

V kategórii žiakov U15 sme sa umiestnili na 6. mieste, dobré výkony sa striedali so slabšími. Tešíme sa z dobrej partie hráčov, ktorá má v nasledujúcich ročníkoch potenciál dosiahnuť úspechy. Dokazujú to aj dobrým tréningovým prístupom a progresom.

Prípravka U11 je lídrom svojej skupiny s iba jedinou prehrou. Najstaršie ročníky v tejto kategórii budú prínosom aj v kategórii žiakov, kde už teraz dostávajú príležitosti. Aj prípravka U9 zaberá naplno a zúčastňuje sa rozličných turnajov, kde majú radosť z futbalu, pohybu a aj z viacerých úspechov.

Dôležité pre mládež bude rozvoj zázemia klubu, aby nám deti neodchádzali za lepšími podmienkami do okolitých dedín, ktoré sa hrdia krásnymi športovými areálmi.

V nadchádzajúcom období sa znovu otvára otázka kúpy športovísk do majetku mesta a tak uvidíme, ako sa s touto výzvou vedenie Mesta Tlmače popasuje. V koncoročnom hodnotení mi nedá nepoďakovať. Hráčom, trénerom a funkcionárom za ich dobrovoľnú a obetavú prácu pre Spartak, usporiadateľom a hospodárom za ich nedocenenú robotu, všetkým dobrovoľníkom za ich pomoc, a samozrejme Mestu Tlmače a sponzorom za ich finančnú a materiálnu pomoc pri fungovaní Futbalového klubu mesta Tlmače.

mtm