Mesto Tlmače organizuje zbierku pre psí útulok Šťastný domov Levice. Pomôcť môžete granulami a konzervami pre psíkov a pre mačičky, pamlskami, podstieľkami, dekami, plachtami, návliečkami, osuškami, uterákmi,  vankúšmi a paplónmi (nie perové, len z umelých vlákien), matracmi (delenými z 3 častí), epedami, vodítkami, obojkami a oblečením pre psíkov. Veci môžete priniesť v čase úradných hodín na Mestský úrad Tlmače. Prispieť môžete aj finančne na účet útulku. Číslo účtu Útulku Šťastný domov Levice: IBAN: SK0509000000000223976502

Okrem toho môžete pomôcť adoptovaním psíka z útulku alebo poskytnutím dočasnej starostlivosti. Veľkou pomocou je aj pomoc pri venčení, doprajete tak psíkom v útulku aspoň trošku pohybu e pohladenia. Venčiť môžete prísť do útulku Levice ( za pekárňou): Pondelok – Piatok od 10,00 do 13,00 hod., sobota, nedeľa, sviatky od 10,00 do 12,00 hod.

bližšie info:  www.utulok-levice.sk  alebo fb: Útulok Levice – OZ Šťastný Domov

Ďakujeme všetkým, ktorí pomôžu psíkom zmierniť prichádzajúce zimné obdobie.

Zbierka sa uskutoční od 3.12.2018 – 21.12.2018. Bližšie info: MsÚ Tlmače, 1.poschodie, č.dv.110. č.t. 036/6334513

Zvážte kastráciu!!!

Nechcených,  vyhodených šteniatok a mačiatok neustále pribúda. Jedinou možnosťou ako to zastaviť je kastrácia.

Kastrácia je humánna metóda na regulovanie populácie spoločenských zvierat.

Aj u psíkov a aj u mačiek eliminuje úteky a túlanie počas hárania, chráni pred dôsledkami túlania – zrazenie autom, útoky na iné zvieratá, strata, eliminuje značkovanie a predovšetkým zabraňuje nechcenému krytiu.   Topenie, trávenie, či bitie zvierat, ku ktorým sa uchyľujú mnohí ľudia, sú zakázané a ide o týranie zvierat !!! (zákon č. 184/2018 ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 39/2007 Z. z. o veterinárnej starostlivosti).

Kastrácia je zodpovedným rozhodnutím pre vaše okolie –  nechcených šteniatok a mačiatok sú plné útulky a ulice, preto zvážte kastráciu vašich domácich miláčikov.

Mesto Tlmače sa tiež zapojilo do programu kastrácie pouličných mačiek a na jeseň sa podarilo vykastrovať 9 voľne žijúcich mačiek v našom meste. 

Na záver pre psíčkarov v meste Tlmače – prosíme buďte dôslední a zbierajte exkrementy po svojich miláčikoch na verejných priestranstvách. Prispejete tak nielen k čistote mesta, ale aj k zlepšeniu spolunažívania v našom meste Tlmače.  

-ab-