Po náročnom období a po výpadku tréningov sa detskí atléti 3.mája vrátili na atletickú dráhu. Vtedy sme ani len netušili, kedy sa začne kolotoč súťaží, ale ten čas nastal a máme za sebou dva náročné víkendy.

Nitra

Minulú sobotu sa v Trenčíne za daždivého počasia konalo 1. kolo oblastnej súťaže ZsAZ staršieho a najmladšieho žiactva, kde sme získali vďaka Emmke Klučiarovej dve 1. miesta na 60m a 600m. 27.6. sa do Trenčína opäť vrátili najmladší žiaci a starší žiaci, ale už vo väčsom počte. Za starších žiakov pretekal Tomáš Barát, ktorý na 3000m získal 2. miesto a Emma Klučiarová v najmladších žiačkach obhájila 1. miesto na 600m, na 60m bola štvrtá a v skoku do diaľky šiesta. Aj ostatní atléti v tento deň úspešne reprezentovali Tlmače a všetci si zlepšovali svoje osobné výkony.

Trenčín
Trenčín

V nedeľu v skorých ranných hodinách išli do Skalice na 1. kolo aj mladší žiaci, kde Matej Záležák vybojoval tri 1. miesta na 60m, 150m a v skoku do diaľky všetko v osobných rekordoch. Šimon Záležák získal 5. miesto v skoku do diaľky, Jakub Sádovský 6. miesto v guli a 9. miesto v kriketke a baby Dominika Kováčová 5. miesto a Emma Benčatová 7. miesto na 600m.

Skalica
Skalica

V nedeľu sa nedali zahanbiť ani menšie deti, ktoré súťažili v Nitre a ukázali, akí je v nich potenciál.

Nitra
Nitra

Dúfame, že aj naďalej naši detskí atléti sa budú chcieť zlepšovať, pretekať a krásne reprezentovať DAK Tlmače.

Helena Barátová

trénerka