V mesiaci september sa náš klub aktívne zapojil do rôznych súťaží skoro po celom Slovensku.

Všetko začalo 5.9. v Banskej Bystrici, kde sa naši atléti zúčastnili MARATHON TOUR. Tešili sme sa z druhého miesta Dominiky Kováčovej a tretieho miesta Lenky Klučiarovej. Ďalší pretekári sa tiež nedali zahanbiť v ťažkej konkurecii.

11.9. naši najmladší cestovali do X-Bionic v Šamoríne, kde si zmerali sily ako tím s deťmi s celého Slovenska, tešili sme sa z krásneho 16.miesta. Deti nadchla nielen atmosféra podujatia, ale aj možnosť stretnutia z mnohými svetovými športovcami, ktorí sa pripravovali na celosvetový míting P-T-S.

Nasledujúci deň (12.9.) nás bratia Záležákovci reprezentovali na Majstrovstvách Slovenska v Michalovciach, kde sa Maťovi zadarilo získať 6. miesto. Po celú súťaž bojoval o umiestnenie na pódiu, jediné zaváhanie v hode kriketkou ho stálo medailové pozície.

Dňa 13.9. 2020 sa v Skalici konalo 3. kolo družstiev ZsAZ staršieho a mladšieho žiactva.

V behu na 600 m sa na 1. mieste umiestnila Emmka Klučiarová. V behu na 60 m obsadila 10. miesto, v diaľke 9. miesto.

Veľmi pekné 6. miesto v hode kriketkou patrilo Nelke Chujacovej, ktorá bojovala s pretekárkami, ktoré boli od nej o dva až tri roky staršie.

Zo starších žiakov sa pretekov, konkrétne behu na 800 m, zúčastnil Tomáš Barát a so svojím časom (osobný rekord) obsadil 5. miesto.

27.9. sa v Ľubietovej konal pretek, kde na trati dlhej 850 m nás reprezentovali Lenka a Lucka Klučiarové. Lenka získala 2. miesto a Lucka 6.miesto.

V ten istý deň sa konali aj Majstrovstvá ZsAZ mladšieho a najmladšieho žiactva v Trenčíne.

Jakub Sádovský obsadil skvelé 3. miesto vo vrhu guľou a 4. miesto v hode kriketkou. Emmka Klučiarová skončila prvá v behu na 600 metrov a stala sa tak majsterkou kraja. Matej Záležák zabojoval výborne a svojimi výkonmi získal titul trojnásobného majstera kraja: v behu na 60 m, v skoku do diaľky a v behu 150 m .

Všetci pretekári si zaslúžia veľkú pochvalu.

Gratulujeme im za úspešné ukončenie letnej sezóny a dúfame, že aj naďalej budú úspešne reprezentovať DAK Tlmače.

Mgr. Helena Barátová