Konečne po dlhej prestávke spôsobenej Covid 19 sme sa mohli tešiť na atletické preteky. Zatiaľ sa do súťaženia zapojili len starší pretekári, ale veríme že sa postupene zapoja aj tí mladší.

Prvé preteky sa konali v Novom Meste nad Váhom, kde sa zúčastnili bratia Matej a Šimon Záležákoví. Síce chlapci sú už skúsení pretekári, ale v tento rok začínajú v staršej kategórii a preto sa tešíme, že sa presadili. Šimon ako mladší žiak si zlepšil  svoje osobné rekordy na 60m a 150m a starší brat Matej si odniesol bronzovú medailu z behu na 60m vo výbornom čase 7,83s.

29. 5. 2021 sa konali M -ZsAZ jednotlivcov starších žiakov a starších žiačok v Trnave, kde sme mali piatich zverencov. Matej Záležák skončil na výbornom 3. mieste v behu na 150 m a tiež na 3. mieste v skoku do diaľky .

Skvelo zabojoval aj Jakub Sádovský, ktorý so svojím výkonom vo vrhu 4- kilovou guľou obsadil 3. miesto a v hode diskom bol opäť tretí.

Pekne si viedli aj Dominika Kováčová, Filip Devoša a Šimon Záležák, ktorí si zlepšili svoje osobné rekordy.

            Na Majstrovstvách Stredoslovenského kraja 30. 5. 2021, ktoré sa z organizačných dôvodov museli konať v Nitre, by sa Matej Záležák, ktorý sa zúčastnil pretekov nesúťažne, umiestnil na 2. miestach v behu na 60 m a 300m. Všetkým gratulujeme k pekným výsledkom a veríme, že aj naďalej budú úspešne reprezentovať Detský atletický klub Tlmače.

                                                                                                                   Helena Barátová