Detský atletický klub Tlmače nezaváhal ani v tomto náročnom období a úspešne reprezentoval Mesto Tlmače.

Naši atléti sa od mája do novembra zúčastnili na tridsiatich pretekoch po celom Slovensku a boli veľmi úspešní. Výbornými výkonmi a výsledkami sa zapísali na pomyselnú mapu Slovenskej atletiky. Vrcholom nášho snaženia bola možnosť zúčastniť sa Majstrovstiev Slovenska v jednotlivcoch a aj v družstvách, kde boli nominovaní len tí najlepší v svojej kategórii. Majstrovstvá SR mladších žiakov v päťboji sa konali 11. septembra v Bratislave, na ktorých sa predviedol Šimon Záležák krásnym desiatym miestom, hoci bol limitovaný zranením.

Počas ďalšieho víkendu sa konali Majstrovstvá SR starších žiakov v Trnave, kde boli nominovaný Matej Záležák a Jakub Sádovský. Matej sa môže pýšiť dvomi titulmi vicemajstra Slovenska v skoku do diaľky a v skoku do výšky a krásnym 4. miestom a 6. miestom v krátkych behoch. Ani Jakub sa nenechal zahanbiť a v guli si vybojoval perfektné 5. miesto. Veríme, že budúci rok chalani tieto umiestnenia ešte vylepšia, keďže budú v kategórii starších žiakov najstarší. Ďalším veľkým úspechom bola nominácia aj na Majstrovstvá SR družstiev starších žiakov, kde nás reprezentovali bratia Záležákovci, Jakub Sádovský a Filip Devoša. Chalani sa nestratili, aj keď mali najmenej početné družstvo (ostatné tímy mali viac ako desať súťažiacich) a získali 5. miesto.

Ďalšie úspechy sme zaznamenali aj na majstrovstvách ZsAZ, ktoré sa konali 25.9. v Trnave. Miriam Ďurovská vyhrala beh na 600m vo svojej kategórii a Šimon Záležák bol prvý v hode kriketkou a získal 3. miesto vo vrhu guľou. Miriam Ďurovská krásne odbehla aj cezpoľný beh na majstrovstvách ZsAZ v Nových Zámkoch, keď obsadila 3. miesto.

Družstvo dievčat v zložení Miriam Ďurovská, Róberta Jančová, Rebeka Sádovská a Simona Havranová sa v cezpoľnom behu umiestnili na 3. mieste.

Tešíme sa zo všetkých úspechov, ale aj zo všetkých našich atlétov, ktorí sa zúčastňujú pretekov na rôznych podujatiach a bojujú o najlepšie umiestnenie. Ďakujeme im za ich húževnatosť a cieľavedomosť, ktorá ich určite posunie k ešte lepším výsledkom.

Cezpoľný beh

Mgr. Helena Barátová