Milí Tlmačania,

Tradične sa Vám prihováram zo stránok Tlmačského echa. Výnimkou nie je ani toto preddovolenkové obdobie. Máme za sebou náročné časy a ani teraz sme sa ešte úplne nevymanili spod chápadiel už rok a pol trvajúcej pandémie. Každým dňom nás teší ubúdajúci počet nakazených ochorením COVID- 19, pribúdajúci počet zaočkovaných, čo však neteší, je akýkoľvek počet zomrelých a to nielen na COVID-19. Aj Mesto Tlmače zasiahla silná vlna zomrelých na toto ochorenie na prelome rokov 2020 – 2021. Podľahli mu nielen starší, aj ľudia v produktívnom veku. Nech už sú názory na ochorenie akékoľvek, mesto Tlmače zvolilo cestu pomoci pri plnení opatrení a tak sme v rozmachu druhej vlny zriadili testovacie miesta na COVID-19. Výsledky a počty zúčastnených potvrdili, že toto rozhodnutie bolo správne a my sme na 15 týždňov poskytli službu našim občanom, aby výkon svojich každodenných povinností mohli realizovať bezpečne a v rámci ochrany zdravia svojho aj svojich blízkych. Z tohto miesta sa chcem opäť veľmi pekne poďakovať všetkým, ktorí sa na toto obdobie stali aktívnou súčasťou testovacích a prípravných tímov: lekárov, zdravotný personál, administratívny personál, dobrovoľníkov, príslušníkov Armády SR, či zamestnancov MsÚ. Všetci fungovali na maximum, za hranicu svojich osobných možností. VĎAKA.

Mojim osobným prianím je, aby sme sa aj naďalej k tejto veci stavali zodpovedne. Naše spoločné rodinné letné dovolenkové chvíle si užívali zodpovedne k vlastnému zdraviu, neohrozovali seba a okolie a aby sme sa po dovolenkách všetci vrátili do normálnych pracovných koľají, do bežného života, ktorý sme si užívali pred pandémiou, neobmedzovaní a neohrozovaní ďalšími  jej vlnami.

K normálnemu chodu nášho života chce prispieť aj mesto Tlmače. V čase leta a letných prázdnin si pre Vás pripravilo kopu tradičných podujatí, organizovaných v exteriéri. Začneme dobročinnou akciou v júli Behom na Plešovicu pre Matúška. Tradične sa bude konať Letné kino na amfiteátri, Cyklistické preteky, Tlmačský polmaratón, Tlmačský kotlík a možno Vás prekvapíme aj nejakým koncertom, plným skvelej hudby.

Chcem sa poďakovať za doterajšiu prácu a činnosť všetkým našim príspevkovým a rozpočtovým organizáciám, Službám mesta Tlmače za ich sústavnú prácu aj počas prísnych opatrení. Želám Vám všetkým zaslúžený oddych a energiu do ďalšej práce pre rozvoj nášho mesta.

Milí Tlmačania, neostáva mi iné iba Vám k nadchádzajúcemu obdobiu zaželať pekné chvíle, plné oddychu, aktívneho pohybu, kopec zážitkov a príjemných chvíľ strávených sa spoločných rodinných cestách a stretnutiach s priateľmi. Načerpajte silu a motiváciu do ďalšieho obdobia, ktoré verme, príde veselšie a optimistickejšie ako to predchádzajúce.

Miroslav Kupči