Vzhľadom na súčasnú situáciu sa aj šachisti Tlmáč zúčastňovali súťaží organizovaných cez rôzne šachové portály. Túto možnosť využívala najmä mládež. Tomáš Béreš sa stal majstrom Nitrianskeho kraja stredných škôl v zrýchlenom šachu. Oleksandra Khovpei na tomto podujatí obsadila tretie miesto v poradí stredoškoláčok. Róbert Bajnok aj Hana Havranová si vybojovali na tomto podujatí tiež miestenku na MSR SŠ. V nich sa v kategórií chlapcov najlepšie darilo opäť Tomášovi Bérešovi, ktorý obsadil 22. miesto, no s rovnakým počtom bodov len o pár miest nižšie skončil aj Róbert Bajnok, pre ktorého to bol taktiež mimoriadne úspešný turnaj. V kategórií stredoškoláčok sa umiestnila Oleksandra Khovpei na 24. mieste a Hana Havranová skončila 30.

V apríli sa konali aj MSR SŠ družstiev. Tlmačania nastúpili v zostave Tomáš Béreš, Róbert Bajnok, Oleksandra Khovpei, Ján Mederly, Hana Havranová a Tomáš Svorad. Tento tím bol jeden z ašpirantov na titul. Turnaja sa zúčastnilo celkovo 341 stredoškolákov, ktorí tvorili 70 tímov. Hralo sa dve hodiny s tempom hry 7 minút + po každom ťahu bonifikácia 3 sekundy, a keď hráč dohral partiu, do pár sekúnd hral ďalšiu. Takýto systém umožňoval odohrať niekomu cez 20 partií a niekomu neumožňoval ani len 10. Po zhruba polhodine hry dokonca tento tím v turnaji viedol, no konečný výsledok tímu príliš neprial. Tlmačania skončili až na 23. mieste. Tomáš Béreš mal byť lídrom tímu, no stihol odohrať len 9 partií, a tým skončil až na 97. mieste, hoci prehral len jedinú partiu, a to s víťazom turnaja, teda exmajstrom sveta do 18 rokov. Lídrom tímu na tomto turnaji sa tak stal Róbert Bajnok, ktorý obsadil výborné 58. miesto. Tomášovi Svoradovi sa darilo tiež a skončil 82. Oleksandra Khovpei skončila na 145. mieste tesne pred Jánom Mederlym, ktorý bol 147. a Hana Havranová skončila na 256. mieste, hoci tiež len s 9 odohratými partiami.

V súčasnosti sa mladíci pripravujú na MSR v šachu mládeže, ktoré sa uskutočnia v Starej Ľubovni na prelome júna a júla, a zároveň na MSR v zrýchlenom šachu konajúce sa v Modre 12.6., no tešia sa aj na účasť na mnohých ďalších turnajoch v lete a opätovný začiatok šachu na normálnej šachovnici proti živému súperovi.

Ing. Dominik Béreš

Zľava: Oleksandra Khovpei, Karol Borsík, Róbert Bajnok, Tomáš Béreš a dole Hana Havranová